Divoké kempovanie v Chorvátsku

 Chorvátsko – skutočná európska kempingová destinácia

Všetky prírodné a kultúrne krásy tejto krajiny sú len časťou mozaiky, ktorá robí z Chorvátska žiadanú dovolenkovú destináciu v každom ročnom období.


 To, čo z neho robí ideálnu voľbu pre kemperov, je jeho poloha a blízkosť. Do Chorvátska sa dostanete z ktorejkoľvek časti Európy len za pár hodín jazdy, najmä pomocou najnovších moderných diaľnic, a na dostupnom chorvátskom pobreží môžete byť už po hodine alebo dvoch lete zo všetkých veľkých európskych miest.


Premýšľali ste niekedy, či môžete stráviť noc na divokom kempovaní, obklopení krásou chorvátskej prírody? Pokračujte v čítaní a dozviete sa odpoveď!


Hoci samotná predstava spánku pod hviezdnou oblohou pri počúvaní šumiacich vĺn znie pekne, divoké kempovanie je v Chorvátsku prísne zakázané. Za túto činnosť vám môže byť uložená pokuta zhruba 400 eur. Na druhej strane je v Chorvátsku veľa miest, kde je kempovanie povolené, no za poplatok.



Kempovanie v chorvátskej prírode

Ak sa niekedy rozhodnete ísť kempovať do Chorvátska, preskúmajte ponuku kempingov a vyberte si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a prianiam. Väčšina kempingov sa nachádza pozdĺž celého pobrežia a o niečo menší počet z nich sa nachádza pozdĺž riek a jazier. Majte na zreteli, že spanie na pláži v spacom vaku sa považuje za nezákonné. Ak sa rozhodnete navštíviť väčší kemp, užijete si oveľa lepšie zázemie; početné sprchy a toalety, zariadenia na umývanie a varenie, reštaurácie, pizzerie, kaviarne a supermarkety v samotnom kempe. Hoci tieto kempy majú širší výber zariadení, niekedy im chýba útulný a intímny pocit z menších areálov.


Letný dom na kolesách

Jednou z možností kempovania v Chorvátsku sú karavany, kde je však zakázané parkovať, preto je potrebné rezervovať si miesto vo vnútri kempu. Ceny kempov sa líšia a dobrá vec na chorvátskych kempoch je, že sú považované za bezpečné!



Vždy si môžete vybrať medzi kempingom, bungalovmi a mobilnými domami, ktoré si môžete užiť s rodinou alebo priateľmi. Ako sme však už uviedli — vyhnite sa divokému kempovaniu, ktoré je v Chorvátsku stále považované za nelegálne. Využite radšej rôzne možnosti na prespanie v prírode a preskúmajte ponuku kempov v Chorvátsku!



Kdekoľvek sa rozhodnete kempovať, dávajte pozor, aby ste v prírode nenechali odpad a zachovali  krásu prírody, pre ktorú ste prišli!

tu vám prikladám zoznam kde sú kempy v Chorvátsku 


Ak je toto váš prvý kemping v tejto krajine, sme si istí, že prídete znova. Tak, ako to robia mnohí kemperi už desaťročia. Zoznámenie sa s chorvátskymi kempmi a Lijepa naša sa môže začať!

zoznam Chorvátskych kempov


a prosím nerobte to takto ... 



akokoľvek hrubo bude znieť táto veta... prespať jednu noc pri dome nie je problém ..avšak 3 - 4 noci .. a čo wc? a čo sprcha ? neviem ale nech sa nik na mňa nenahnevá .. toto je podľa mňa zásah do súkromia a obzvlášť, ak "toho autora" dopytu absolútne osobne nepoznám !

lov zdar a prajem skvelú dovolenku v Chorvátsku ... hlavne slušne !! 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení