ako cestovať do Chorvátska inak ako vlastným autom ...

 Keď sa povie Chorvátsko väčšina z nás si okamžite vybaví, more či slnkom zaliate pláže. Jazdíme tu mnohí z nás už tak často ako na chatu a väčšina slnka-chtivých turistov má jediné prianie - doraziť k moru v čo najkratšej dobe a tým často minieme mnohé zaujímavé miesta, ktorých je cestou k Jadranu ako maku. Svet sa stal takou globálnou dedinou a existuje len málo miest, ktoré turisti ešte „neobjavili“ a práve na celom území tejto prekrásnej rozsiahlej krajiny sa nachádza veľa nepoznaných a menej známych miest a zákutí, ktoré budeme spolu objavovať.

Cesta k moru: letecky, autobusom alebo vlakom?

pre tých, ktorí nezvládate cestu autom pridávam tipy a rady ako cestovať inak ...

tieto tipy sú odporúčaná preprava ku nám na ostrov Vir ..

tak ako na to??


Autobusom do Chorvátska a späť: Ak dovolenkárom neprekáža dlhšie cestovanie, a uspokoja sa aj s nižším komfortom, vybrať si môžu aj spomedzi širokej ponuky autobusovej dopravy. Poskytuje ju hneď niekoľko spoločností. Ceny, aj destinácie sa rôznia. GETBYBUSS

tu máte spojenie BRATISLAVA - VIEDEN a odtial smer ZAGREB alebo iná destinácia tj ZADAR

FLIXBUSS

tu nájdete priame linky napríklad BRATISLAVA - ZADAR Vlakom do Chorvátska: Do Chorvátska sa dá dostať aj vlakom...

Pre niekoho možno prekvapivo pohodlnou alternatívou je práve cesta vlakom. České dráhy totiž ponúkajú priamy spoj z Prahy a Brna do Splitu v pohodlných klimatizovaných lôžkových kupé s českým personálom na palube a ponukou teplých a studených nápojov a jedál v jedálenskom kupé. Aké sú výhody cestovania do Chorvátska vlakom? odpadá stres z cesty, plánovanie trasy, poplatkov, pokút atď. oproti unavujúce ceste autom do cieľa prídete plný energie po prespanej noci v lôžkovom vozidle vlaky majú minimálne oneskorenie, nehrozí mnohohodinové čakanie v kolónach na diaľniciach a hraničných priechodoch lôžkové vozidlá sú klimatizované, vybavené zásuvkami s 230V a navyše sú vybavené (spoločnou) sprchou Aké sú nevýhody cestovania vlakom? cestovanie po výletoch v okolí vašej destinácie sa bez auta obmedzuje na verejnú dopravu, prípadne požičanie auta a taxíky, čo samozrejme zásadne mení rozpočet vlak pre rodinu väčšinou nie je cenovo výhodnejší variant, cenovo vychádza cesta vlakom podobne ako cesta autom cesta trvá až 23 hodín, tomu je potrebné prispôsobiť dovolenku (výhodou je, že vlak ČD prichádza k moru ráno a späť jazdí večer) Viac informácií nájdete na stránke železničnej spoločnosti.

cestujlevne ALEBO regiojet ALEBO ZSSK Letecky do Chorvátska a späť: Aj keď väčšina turistov prichádza do Chorvátska po ceste (65%), prímorská krajina má viacero letísk, kam sa dá dostať aj od nás. Cestovanie lietadlom je najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob dopravy na chorvátsky Jadran. Z Prahy do Splitu sa dá dostať za necelé dve hodiny. Z Bratislavy do Zadaru to máte za 50 minút .. 

ryanair-letenky

keď už ste došli do Chorvátska - ako ďalej na ostrov Vir ?!

dôležité je dostať sa do mesta ZADAR

odtiaľ máte viacero možností prepravy na ostrov Vir k vášmu ubytovaniu

a to je   buď taxi VIR

alebo AUTOBUS

z mesta Zadar pravidelne premáva autobusová linka ZADAR VIR

liburnija-zadar.hr harmonogram prevozu

autobusova stanica ZADAR

... 

verím, že Vám tento článok pomohol a štastne nám pricestujete na DOVOLENKU NA OSTROV VIR 







Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení

aby bola dovolenka na ostrove VIR plná zážitkov