Letná dovolenka

 Aké leto máš rád?

 

Vzrušujúce plné dobrodružstvo pod horúcim stredomorským slnkom? Pokojne a s rodinou? Romantické, na niektorých z jadranských pláži? Nespútané, pod hviezdnou oblohou uprostred panenskej prírody? Divoké, na niektorom z mnohých festivalov? Kultúrne, pod hradbami prastarých miest?

 

Bez ohľadu na to, aké leto máte radi, Chorvátsko vždy ponúka tú najlepšiu možnosť.

 

Farebné, usmievavé, bezpečné a priateľské – Chorvátsko je ideálnou destináciou pre letné sny. Chorvátsko je modré more a zelená krajina. Chorvátsko je osamelý zbor a živé mesto. Chorvátsko je množstvo akcií a nezabudnuteľných chutí. Chorvátsko je neutíchajúca vášeň pre život. A všetky tieto atribúty spolu vytvárajú spomienky, vďaka ktorým si leto v Chorvátsku uchovajú navždy. Nebo aspoň do vašej ďalšej návštevy.

 


10 dôvodov, prečo bude vaša dovolenka v Chorvátsku nezabudnuteľná

Dovolenka v Chorvátsku je skutočným hitom, v ktorom hrá hlavnú úlohu prievanu more, čarovné pobrežie s viac ako 1000 ostrovmi, historické pamiatky, božská gastronómia a jedinečné letné festivaly. Ak potrebujete desať dôvodov, prečo bude vaša dovolenka v Chorvátsku nezabudnuteľná, potom ste na správnom mieste.

More snov

 

Nekonečné modré priestranstvo obrazov, pri ktorých môžete len radosťou vydýchnuť.

 


Spoznajte tyrkysové zátoky, kde more našepkáva piesku, spriatelte sa s vlnami, ktoré prinášajú úsmevy a užite si jemný letný vánok, ktorý vás pohladí ako dieťa. Jadranské more je morom snov.

 

Vaše jadranské dobrodružstvo začína práve teraz! Premeňte svoju dovolenku v Chorvátsku na adrenalínové dobrodružstvo a vyskúšajte všetky možnosti aktívnej dovolenky na mori.

 

Malé ostrovčeky pre veľkú radosť

Členité chorvátske pobrežie je skutočným rajom pre milovníkov mora a krásnej prírody. Vybrali sme osem ostrovčekov, ktoré predstavujú dokonalú oázu snov.


Tisíc ostrovov

 Číslo, ktoré si možno len ťažko predstaviť aj v najdivokejších snoch a v Chorvátsku existuje.

Zamilujte si elegantný luxus Hvaru, nežnú divočinu Lastova, filmovú príťažlivosť Visu alebo kamenné skulptúry na Kornatách. Každý chorvátsky ostrov skrýva svoj jedinečný príbeh.

 

Rozprávkové pláže

 Chorvátske pobrežie vám od Istrie po Dubrovník ponúka pláže, ktoré stoja za to navštíviť.

 

Obdivujte prírodnú skulptúru Zlatého mysu, zistite, prečo je Paradajková pláž skutočným rajom na zemi, zažite kráľovskú dovolenku na Kráľovninej pláži a objavte magickú príťažlivosť  nášho ostrova Vir.  Zaručíme vám „plážovačku“ snov.

 

Vyskúšajte ovocie v Chorvátsku: Letná rapsódia chutí a vôní

V letných mesiacoch môžete počas dovolenky v Chorvátsku vyskúšať chuť rôznych druhov ovocia. Mierna klíma má vplyv na veľký výber ovocia, ktoré môžete konzumovať čerstvé, vo forme štiav alebo si užiť ich božskú chuť a vôňu u rôznych druhov džemov a marmelád alebo ako u základnej zložky svetovo preslávených alkoholických nápojov. Vezmeme vás na ovocný výlet po Chorvátsku plný pôžitkov!

 

V letných mesiacoch môžete počas dovolenky v Chorvátsku vyskúšať chuť rôznych druhov ovocia.

 

Mierna klíma má vplyv na veľký výber ovocia, ktoré môžete konzumovať čerstvé, vo forme štiav alebo si užiť ich božskú chuť a vôňu u rôznych druhov džemov a marmelád alebo ako u základnej zložky svetovo preslávených alkoholických nápojov. Vezmeme vás na ovocný výlet po Chorvátsku plný pôžitkov!


 

FIGA - SMOKVA

Lákavé ako nádherný západ slnka a sladké ako prvý bozk. Toto ovocie je skutočnou prírodnou pamiatkou Dalmácie.

 

Zelené ovocie a šťavnatá dužina ružovej alebo červenej farby je ideálnym letným osviežením a môžete ich ochutnať sušené, ako džem, kompót alebo tradičný figový koláč.

Milovníkov alkoholických nápojov poteší likér alebo brandy z tejto dalmátskej pochúťky.


 Vodný melón

Keď pomyslíte na melón, vybaví sa vám leto v Chorvátsku.

 


Ideálne osvieženie v horúcich dňoch je technicky vzaté zelenina, ale pre jej sladkosť ju väčšina ľudí zaraďuje medzi ovocie.

Táto červenozelená symfónia sa najviac pestuje v Dalmácii a konzumuje sa čerstvá a chladená, najlepšie priamo pri mori. Mňam!

 


Melón

Rovnako ako zmyselná pochúťka vyššie patrí aj žltý melón medzi zeleninu letnej sezóny.

 

Vďaka svojmu osviežujúcemu charakteru, bohatstvu vitamínov a veľkému množstvu vody vhodnej najmä v horúčave je tiež nazývaná kráľovnou leta.

 

Navštívte farebné trhy v mnohých chorvátskych mestách a doprajte si čerstvý melón plný kúzelnej vône a bohatej chuti.

 


Maraska

Špecifický červený druh višne, v severnej a strednej Dalmácii známy ako maraska alebo maraška, vošiel do známosti ako hlavná zložka Maraschina, svetoznámeho likéru, ktorý si vychutnávali cisári a králi, spisovatelia, dobyvatelia, farmári a šľachtici…

 

Zadarský kráľ likérov sa pripravuje podľa receptúry zo 16. storočia.

 

 

Je čas na zábavu
Vodné športy na Jadrane: More je naše ihrisko

 

Vaše jadranské dobrodružstvo začína práve teraz! Premeňte svoju dovolenku v Chorvátsku na adrenalínový zážitok a vyskúšajte všetky možnosti aktívnej dovolenky na mori.

 

Potápanie

Morské hlbiny fascinovali ľudí už od pradávna.



Jadranské more je unikátnym vodným divadlom, kde môžete pozorovať fascinujúci život podmorského sveta, vraky lodí a lietadiel, unikátne jaskyne a archeologické náleziská. Prebuďte v sebe prieskumníka a spoznajte Chorvátsko z rybej perspektívy.

 


SUP

Doska, pádlo a vy. Tak jednoduchá a napriek tomu efektívna kombinácia pre objavovanie Jadranu.


 

Nájdite skryté pláže, skamaráťte sa s vlnami a užívajte si elegantné pohľady na mesto na pobreží. Kombinácia pohybovej aktivity a zábavy je vhodná pre každého, pretože nevyžaduje žiadne špeciálne predchádzajúce znalosti ani skvelú kondíciu.


Jazda na kajaku

Chcete vynaložiť trochu úsilia a získať more veľkolepých zážitkov?

 

Jazda na kajaku je pre vás priam ideálna. Pošuchorte pádlom morskú hladinu a vydajte sa na prieskum Jadranského mora a jeho panenských zátok. Chorvátsko je krajinou tisíce ostrovov a toľkých kajakárskych výletov!



Wakeboarding a vodné lyžovanie

Kto hovorí, že snowboarding a lyžovanie je možné prevádzkovať iba v zime? Milovníci adrenalínu môžu tieto aktivity vyskúšať počas dovolenky v Chorvátsku. Možno tu nie sú ľadové svahy, ale vlny a more poskytujú rovnakú dávku vzrušenia

 

Milovníci adrenalínu môžu tieto aktivity vyskúšať počas dovolenky v Chorvátsku. Možno tu nie sú ľadové svahy, ale vlny a more poskytujú rovnakú dávku vzrušenia


Windsurfing    Surfovanie

Pri windsurfingu je vaším najlepším priateľom vietor. Využite silu mocnej bory, zvezte sa na vlnách juga, skroťte mistral a vyplávajte v ústrety slnku.










Kiteboarding

Máte radi extrémne športy, ktoré si vzali to najlepšie z wakeboardingu, snowboardingu, windsurfingu, paraglidingu, skateboardingu a parasailingu?

 

Kiteboarding je tanec vo vetre a mori, po ktorom vám nechýba úsmev z tváre.





Parasailing

Užite si krásne výhľady na pobrežie Jadranského mora z vtáčej perspektívy sami alebo v spoločnosti svojich blízkych.

 

Vzneste sa až k nebu, okolo vás pokoj a pohoda! Panoramatická symfónia mora a kamenia zaručuje nezabudnuteľný zážitok. Dovolenka v Chorvátsku je skutočnou príležitosťou k životu v oblakoch.



Jet-ski     Vodný skúter

Sadnite si počas letnej dovolenky na Jadrane na vodný skúter a zažite nový význam vetra vo vlasoch.



S výkonnými motormi na vás čaká jazda snov. Samozrejme beriete do úvahy všetky aspekty bezpečnosti, dostatočnú vzdialenosť od pevniny a plavcov a dodržiavanie námorných pravidiel.

 

 

 #ostrovVir   príďte k nám prežiť svoj sen a zažiť Ostrov Vir www.zazivir.sk 

ZAŽI VIR portal na výber ubytovania #zažitetosnami

zdroj: #croatiafulloflife 

https://croatia.hr/cs-cz/letni-dovolena

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení