dobré rady pred dovolenkou v Chorvátsku

 dobré rady pred cestou na dovolenku do Chorvátska ..


📌Pre všetkých, ktorí sa chystáte do Chorvátska📌

milí hostia vstupom Chorvátska do šengenu a prijatia meny EURO nám odpadá kopec tém, ktoré sme tu mali po iné roky .. ostávajú témy tipu:
ENC - čo je ľahko dohladateľné a hlavne diaľničné známky Maďarsko (ktorá išla hore) Slovinsko, Rakúsko ..
kedy je vhodné cestovať, ktorý deň - čo je nejak logicky aby ste sa vyhli autobusom a výmenám kedy idú hromadne na hotely a organizované dovolenky čo sú dni piatok sobota zvyčajne ale pozor aj na sviatky - vtedy na cestách je aj množstvo áut našich Chorvátov .. hlavne v čase od 16.7. do 15.8. je fakt dosť hustá premávka a preto je vhodné mať navigáciu WAZE, ktorá hlási dopravné nehody, zápchy ale aj rôzne možnosti obchádzok ..

a top téma asi bude ceny potravín a či je tu draho .. nuž
na toto odporúčam uja google a obchodné reťazce KONZUM PLODINE INTERSPAR TOMMY STUDENAC LIDL , ktoré majú aktuálne letáky vždy dostupné - treba zadať názov obchodu ako píšem vyššie a zatím "aktualni letak cijena" a ono ten múdry ujo google vám vyhodí čo kde majú aké ceny .. z vlastnej skúsenosti Vám v dobrom odporúčam, aby ste si doniesli pivko čo je už dnes a aj v minulosti bolo dosť lacnejšie ako tu v Chorvátsku .. kvalita chorvátskych potravín je na vyššej úrovni ako na Slovensku či Čechách .. hlavné heslo je prežijete to vy lebo žijeme tu aj my a celkom normálne
ceny v reštauráciách - káva pivo jedlá to je cca porovnateľné s vašimi reštauráciami a záleží aj od kategorie reštaurácie sú exkluzívne, stredné a lacné .. ale zase idete na DOVOLenku tak si čo to dovoľte ..
dôležitá vec
je mať dobre servisované auto, kompletné cestovné poistenie posádky, ale aj auta - ak idete rentcar tak oficiálna požičovňa so zmluvou a časťou v prípade nehody poskytnutie náhradného vozidla odťahu opravy a pokrytie škody (čert nikde nespí) a
v neposlednom rade je potrebné mať so sebou doklady - osobné doklady Vás, detí, európsku kartičku zdravotného poistenia (pohotovosť je tu cez ezp pokrytá, akurát lieky si hradíte v plnej výške v hotovosti v lekárni na základe papiera z pohotovosti a doma Vám to poisťovňa refunduje-preplatí)
od vozidla doklady, náhradné kľúče, bankomatovú kartu (aj viac -ak vám bankomat zhltne kartu, aby ste mali druhú) a
ak cestujete s deťmi vezmite si svoju pohotovostnú cestovnú lekárničku - lieky, ktoré pravidelne užívate alebo máte s nimi svoje skúsenosti - pri deťoch letná viróza, teplota, hnačka, grcanie, zápal očiek či soplík sú úplne normálne veci, kde nemusíte hneď utekať na pohotovosť... a alergici nezabudnite na epipen v prípade uštipnutia hmyzom, na ktorí ste alergický!
srdciari dodržiavajte pitný režim, ale nie alkohol na slnku..
rodičia dávajte pozor na deti - aj na ubytovaní aj v mori (aby vám nevypadli z balkóna či sa nebodaj utopili - aj v plytčáku sa dá utopiť)
pripravte sa na mediálne fámy o Chorvátsku - žralok nikdy nespí, máme tu aj hady, žaby, cvrčkov, aj morské medúzy, vlasulju, ktorá popŕhli a z teplého počasia sú tu aj časté požiare ...
rady ako si poradiť s medúzou alebo vlasuljou tu nájdete v skupine cez lupu ..
a posledné naozaj posledné
prosíme, nechoďte na dovolenku do Chorvátska na blind... 🙏 a tiež dôsledne si overte pred odchodom aj rezervácie prostredníctvom iných platforiem.... na vás, ktorí ste si svoj termín stihli zaistiť, sa veľmi tešíme…❤️
(na blind ísť sa naozaj neoplatí očakávame naozaj veľmi silnú sezónu ako boli tie predtým, fb aj iné platformy nie vždy sú spoľahlivé - bkg často ponúka ubytovania, ktoré medzičasom zmenili vlastníka a nový vlastník o rezz prostredníctvom nich nemá poňatia, pokiaľ sa vy neobjavíte na ulici, a iné skupiny majú množstvo fake profilou, ktoré kradnú fotografie apartmánov a ponúkajú ako svoje a vy tak nebudete mať ani peniaze ani ubytovanie lebo ste naleteli podvodníkom)
verím, že si užijete skvelú DOVOLENKU u nás aj viackrát a nie iba v letnej sezóne .. lebo Chorvátsko môžete zažiť aj inak ..
foto je na upútanie - ak som Vás vyľakala tak sa ospravedlňujem
adminka Miriam

Milí naši dovolenkári, milovníci Chorvátska a Viru… pre Vás ešte táto lahôdka ...

Vir je ostrov, ale s pevninou je spojený mostom. Takže žiaden trajekt, žiadne eurá naviac!
A koľko km to k nám máte? (najkratšia cesta podľa googlemaps)
Bratislava🚘>>>>VIR>>>>687km Trnava🚘>>>>VIR>>>>739km Nitra🚘>>>>VIR>>>>736km Žilina🚘>>>>VIR>>>>884km Banská Bystrica>>>>VIR>>>>835km Košice>>>>VIR>>>>928km


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení