Pýtate sa, KDE SOM?

 Pýtate sa, KDE SOM?

Sezóna stále pokračuje, kto by povedal, že sa dejú zázraky. Sú to vôbec zázraky alebo sa nám to skutočne podarilo?


Kľúč k riešeniu je „safestayincroatia“ a je v našich rukách každý deň

Poznáme známe príslovie, že nedostaneme viac, ako dokážeme zniesť. Môže to znieť kruto, ak si  myslíme, koľko si zaslúžime, a cítime sa bezmocní a unavení. Na druhej strane to môže znieť motivačne s vedomím, že to, čo je pred nami, je toľko, koľko dokážeme zvládnuť, urobiť a je v parametroch s našimi súčasnými silnými stránkami. Kľúč k riešeniu je v nás.

Všetky doterajšie výsledky sú výsledkom veľmi dobrej prípravy a realizácie sezóny spoločne s celým sektorom cestovného ruchu a vládnych opatrení v Chorvátsku, ale aj faktu, že naša krajina je najbezpečnejšou turistickou destináciou v Stredomorí. V porovnaní s rekordným rokom 2019 sme v súčasnosti na zhruba 95 percentách výsledkov a veľmi dobré sú aj predpovede na september.

O malú chvíľu budeme mať dva milióny prenocovaní. Príchod turistov do Chorvátska z celého sveta

Dnes je ten deň ... Slávnosť VIRSKA oslava stojí za dverami


A viete čo ... moji Slováci sú predsa len HIT, prišli a zažili všetko, čo ostrov VIR ponúka

Posúďte sami: príchodom dominujú zahraniční hostia s 82 486 turistickými príchodmi a nárastom o 35 percent, väčšinou sú to Maďari (15 308) s rastom 72,9 percenta, potom Slovinci (14 429) s poklesom o 1,37 percenta, Nemci (14 000) s minimom s nárastom o 0,89 percenta, Česi (9 838) s rastom 48,2 percenta a Slováci (9 136) s rastom 106,7 percenta. Aj keď sa to v prvej časti roka nezdalo, slovenskí turisti sú opäť hitom s najvyšším rastom prenocovaní a príchodov a čísiel, ktoré kontinuálne najrýchlejšie rastú už viac ako dva roky s viac ako 80 percentami.

Pomohli nám naši reportéri alebo veľvyslanci – reklamný ambasádori v oblasti cestovného ruchu, to je otázka!? Jedna vec, ktorú viem, je, že mnohí z mojich známych, ktorí ma navštívili na mojej adrese na ostrove Vir, mi povedali „keby nebolo teba, neodvážili by sme sa“.

Mala som vystúpenia v štátnej televízii RTVS a ďalších. Večerné správy alebo dobré ráno v televízii Markíza urobili svoje. Všetko, čo som povedala, som si myslela a cítila a bolo to  zo srdca. Pocit bezpečia stále trvá. Áno ostrov Vir je stále covid free zelený.

Dnes 29.8.2021 v nedeľu, keď píšem tieto riadky, súčasťou osláv Virskej noci bude aj môj obľúbený

TOMISLAV BRALIĆ A KLAPA INTARDE. ako povedal:

„SME PLNÍ Vôle a Elánu a urobíme festival a pozveme aj prezidenta MILANOVIČA, aby si s nami zaspieval“


PREZIDENT ZORAN MILANOVIĆ je PRVÝM PREZIDENTOM CHORVÁTSKEJ REPUBLIKY, KTORÝ OFICIÁLNE NAVŠTÍVI VIR

Prezident Chorvátskej republiky Zoran Milanović bude prvým chorvátskym prezidentom v histórii ostrova Vir, ktorý navštívil Vir v deň obce Vir a vo Sviatok svätého Jána Krstiteľa 29. Augusta. Pozvánku prezidentovi Milanovićovi oficiálne zaslali starosta Vir Marino Radović a predseda mestskej rady Vir Antonio Vučetić, na čo prezident Milanović reagoval pozitívne a potvrdil svoj príchod na Vir dnes 29. augusta.

Je to veľká POCTA ...

Pomaly si všetko príde na svoje ... všetky moje nápady a môj „job“ ambasádora značky zazivir.sk a aj kniha  sa stanú viditeľnými. Neviem, či sa to dá rozpoznať, ale úprimne ma už to ani tak veľmi nezaujíma, či si ma predstavitelia Viru všimnú ...

Túto sezónu môžem jednoducho zhrnúť, popritom  ako si pomaly balím kufre, keďže začína nový školský rok, takto:

Zažila som more, cítila som lásku, bolo teplo a modré more s tisíckami odtieňov okolo mňa nezradilo moje očakávania .. a preto stále sa pozerám na more, ktoré je všade okolo mňa…

Nebolo to vôbec jednoduché. Turbulentné, premenlivé, stresujúce obdobie je za nami. Zmeny, ktoré so sebou prinieslo, vyvolávajú v nás pocit, že na leto potrebujeme magickú formulku, aby sme na všetko zabudli.

Zemetrasenia, zákazy, masky, izolácie, epidemiologické opatrenia si vybrali svoju daň. Zmenil sa náš život, telo, psychika. Kedysi jednoduché veci v našom každodennom živote, ako napríklad ísť do posilňovne alebo na nákupy, sa stali výpočtami. Koľko ľudí je v obchode? Máš masku? Zarezervujte si miesto, oznámte, že prídete, zrušte, ak sa niečo pokazí ... rezervujte si znova, plánujte, organizujte ... Nakoniec sa často vzdáte akéhokoľvek cvičenia, posilňovne a plánov. Verím, že nikdy nebolo ťažšie vstať zo zimného spánku ako z tohto v roku 2021, ktorý sa natiahol pomerne skoro na jar. Rôzne obmedzenia sa stali „novým normálom“. To znamená, že si musíte vytvoriť aj svoj „nový normál“ – prispôsobením sa  prostrediu, ale stále v súlade s vašimi potrebami.

Malé kroky vedú k veľkým zmenám. Jednoducho ich robte každý deň.

Po všetkých týchto lockdownoch a všetkom, ľudia mali neskutočnú chuť  cestovať a oddýchnuť si . Všetci sme boli zmätení a neustále nám v hlave hučalo: Fyzická a sociálna vzdialenosť - včera, dnes, zajtra? Dávajte si pozor, je teplo, slnečno, ale ten neviditeľný tam stále niekde je ...aj my sme si tým prešli ... je tu s nami a tak s tým treba žiť ...

Všetko, čo bolo súčasťou osobnej propagácii bezpečnej dovolenky v Chorvátsku, nikdy nebudem ľutovať. Aj keď moje osobné zviditeľnenie prináša ľudskú zlobu.

No či veríte alebo nie je to zanedbateľné, ak je to zo srdca ..


Rivalita je súčasťou medziľudských vzťahov. Pokiaľ sme si všetci rovní a nevyčnievame, nebudeme terčom porovnávania, klebiet a odsudzovania. Ale vo chvíli, keď napredujeme a robíme veľké kroky k cieľu, stávame sa cieľom. Fenomén ľudskej závisti je silnejší než kedykoľvek predtým.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, či sa medzi vašimi známymi a priateľmi nachádzajú takéto osoby? Zmenilo sa niečo voči vám, keď počuli, že ste v živote niečo dosiahli? Zahltili niektorých z nich fenomén ľudskej závisti?

Skutoční priatelia vám budú oporou bez ohľadu na to, čo sa vo vašom živote stane. Ale tí, ktorí k vám netiahli, ale mali sa dobre len kvôli forme a slušnosti, odhalia svoju tvár, keď sa vám to podarí.

Uspieť znamená odvážiť sa.

Uspieť znamená aj riskovať.

Úspech znamená otvoriť dvere novým veciam.

Držanie sa starých vzorov vám veľa neprinesie.

Ak ste úspešný človek, pravdepodobne ste cestou stratili priateľov. S rastom rastie aj váš kruh. Poznáte reakciu: „Ach, ako tento zdvihol nos. Je na nerozpoznanie. “Možno je pravda, že ste na nepoznanie, ale je to kvôli tomu, že ste vybrúsili svoje kvality a niektorým to nesedelo. Keď pri behu stojí priateľ na mieste, dochádza k nedorozumeniu. Nie si namyslený, ste iba ambiciózny.

Som šťastná, že zdravý okruh  mojich priateľov so mnou zažilo ten pocit bezpečného leta v Chorvátsku, najmä v mojej obľúbenej destinácii na ostrove VIR

ĎAKUJEME VŠETKÝM SPRÁVNYM PRIATELOM ZA PODPORU A DÔVERU ... Bolo mi cťou byť opäť súčasťou vašich nádherných prázdninových zážitkov v CHORVÁTSKU

A teraz je čas skúsiť zachytiť niekoľko záberov z Virskej oslavy  a na jeseň začíname s novými výzvami

Do ďalšieho čítania Miriam


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení