O Chorvátsku

 O Chorvátsku

Úžasná krajina. Kuchyňa plná chutí a vôní. Inšpiratívna kultúra a história. Ľudia, na ktorých budete radi spomínať. Chorvátsko je oveľa viac ako len meno.

Naša krajina je jedným z najžiadanejších miest na svete. Ríša vody. Pokladnice národných parkov a čerstvého vzduchu. Superveľmoc zelene a najkrajších západov slnka. Kolekcia nádherných ostrovov a maliar zlaté pláne. Je jednoducho plná života.



Chorvátsku sa ťažko môže niečo vyrovnať. Pokiaľ chcete uniknúť z každodenného života, ste na správnom mieste. Vydajte sa pre dobrodružstvo vo vysokých horách, harmóniu v tichých zátokách, inšpiráciu v storočných príbehoch a úsmev v uliciach miest. Je jednoducho plné zážitkov.

Plocha štátneho územia Chorvátska je 56 594 km2 pevniny a 31 479 km2 pobrežných vôd vhodných na jachting, plávanie a potápanie.

Chorvátsko zaujíma väčšinu východného pobrežia Jadranského mora, ktoré ako súčasť Stredozemného mora preniká hlboko do vnútra európskeho kontinentu. Úzky pás Dinárskej horskej sústavy oddeľuje stredomorskú časť Chorvátska od jeho stredoeurópskej vnútrozemskej časti, ktorá sa rozprestiera od východného úpätia Álp na severozápade po brehy Dunaja na východe, pričom zahŕňa južnú časť úrodnej Panónskej nížiny.


Pokiaľ vám nestačí krása týchto scenérií, tak vám odhalíme ešte niečo: voda z kohútika je pitná v celom Chorvátsku.

Prekrásna krajina s viac ako štyrmi miliónmi úsmevov a viac ako tisíckou ostrovov, kde more vyludzuje nádherné zvuky, slnko vám pri svojom odchode na odpočinok veľkolepo zamáva a kde majú pre každú príležitosť nejaký magický príbeh.

A ak prichádzate do Chorvátska prvýkrát - vitajte doma. Vitajte v Chorvátsku - vaša dokonalá dovolenka začína práve tu.



Vážení, prosíme vás, aby ste v záujme vlastného pohodlia a dodržiavania zákona preverili, či ste prihlásený na celú dobu svojho pobytu, odo dňa príchodu do odchodu. Vaša kontrola je obzvlášť dôležitá a potrebná, ak ste ubytovaní v súkromí. Prispejete tak ku kvalite služieb, vašej osobnej bezpečnosti a prevencii ilegálneho podnikania neregistrovaných hostiteľov, ktorí ponúkajú ubytovacie služby v rozpore so zákonom. V Chorvátsku nie je dovolené a je trestné kempovanie vo voľnej prírode mimo registrovaných kempingov a parkovísk pre karavany a obytné autá. Vopred vám ďakujeme za spoluprácu a prajeme vám príjemný pobyt. Vaše Chorvátske turistické združenie

V skupine Dovolenka v Chorvátsku sa nachádzajú legalní prenajímatelia ubytovania - prosím nereaguje na nevyžiadané správy a ponuky- admin team sa dištancuje od pofiderných ponúk priamo vám do správy a negarantuje za tieto osoby.

Pokiaľ premýšľate o dovolenke v Chorvátsku pod stanom, v karavane, obytnom aute alebo mobilnom domčeku, môžete si vybrať z katalógu tamojších kempov. 




 
 Každoročne ho vydáva Chorvátske turistické združenie.

https://croatia.hr/hr-hr/kampiranje

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení