Domáca lekáreň ⚕

 


Čaj a sirup z bobkového listu
pomáha skvele proti kašľu a bolesti v krku
(bronchitída)

Tento list je už dlho považovaný za vynikajúce korenie, ktoré dáva riadu výraznú arómu, ale tiež ako prírodný prostriedok, ktorý pôsobí protizápalovo a antisepticky.

Listy starodávnej stálezelenej rastliny v Stredomorí sú bohaté na rôzne minerály (draslík, meď, mangán, vápnik, železo, zinok, horčík, selén) a vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pre metabolizmus, hormonálnu rovnováhu a normálne fungovanie nervov a svalov.

Bobkový list sa používa na liečbu tráviacich a kardiovaskulárnych porúch, dny a reumatizmu a pri nervozite a nespavosti.

esenciálny olej je vynikajúci pri vdychovaní a je tiež veľmi užitočný pri dezinfekcii oblasti počas chladných a vírusových období.

Prírodné lieky na hrdlo, ktoré pomáhajú!

Čaj a sirup z bobkových listov sa odporúčajú na posilnenie imunity, na čistenie dýchacích ciest a na zmiernenie kašľa, bolesti v krku a bronchitídy.

čaj

3 Čerstvé alebo sušené bobkové listy rozdrvte na menšie kúsky alebo jemne nasekajte, potom vylejte na 2,5 dcl vody a varte 10 minút.

Odstráňte z plameňa a nechajte prikryté 10 minút, potom precedíme.

Po miernom ochladení pridajte lyžicu citrónovej šťavy a 1-2 polievkové lyžice domáceho medu. Pite 2-3 šálky čaju denne.

sirup

Pripravte 6 čerstvých alebo 8 sušených bobkových listov, 2,5 dcl vody, 6 lyžíc hnedého cukru alebo medu, 1 citrónovú šťavu.

Voda dajte zovrieť a po jej zovretí pridajte bobkové listy a varte 6-10 minút. Vyberte vavrín a tekutinu nalejte do inej nádoby.

Pridajte hnedý cukor (alebo med) a vytlačený citrón. Všetko dobre premiešajte, až kým sa cukor (alebo med) úplne nerozpustí.

Užívajte 1 - 3 čajové lyžičky sirupu denne (môže byť chladné alebo teplé).

Vavrínový sirup skladujte v chladničke v sklenenej fľaši. Môže trvať niekoľko dní a potom podľa potreby uvaríme nový čerstvý.


#zažiteVirSnami #vašelajkysúmojekrídla #beautifulcroatia #dalmacia #vir #lovemyjob #snivatjekrasne #dovolenkasdetmi #kniha #enjoylife #zdravie #rodina 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení