Ubytovanie cez Booking. Čo robiť ak sa niečo pokazí?

V poslednej dobe sme svedkami, že často prídete do Chorvátska a nemáte vaše ubytovanie, ktoré ste si rezervovali cez BOOKING. 


čo robiť v takejto situácií? a prečo sa to stáva? 


Moje odporúčanie je využiť najprv všetky možnosti pokiaľ nejdete do hotela v rámci Chorvátska na priamu rezerváciu 


1. Booking totiž posledných 5 rokov neaktualizuje vlastníkov objektov, ktoré v rámci územia Chorvátskej republiky ponúka ako ubytovania. 

- bohužial Chorváti už dosť veľa rokov predávajú svoje nehnuteľnosti na mori 

- preto sa stane, že majiteľ Chorvát, ktorí ponúkal svoje ubytovanie cez portál BKG po právne zrealizovanom predaji jednoducho alebo zabudne alebo BKG na jeho email a žiadosť nereaguje a takúto žiadosť nespracuje - a teda toto ubytovanie naďalej ostáva na ich stránke ako aktívne hoc teda fyzicky ho vlastní nová tretia osoba. 

- preto je dôležití bod  2. 


2. Vybrali ste si ubytovanie cez booking a nie priamy kontakt cez ich portál s majiteľom - chyba - veľká chyba 

- ak už je vašou voľbou rezervácia cez BKG tak určite nech je to také ubytovanie, kde sa vám spätne ozve sám majiteľ a potvrdí Vám vašu rezerváciu 

- takto už viete priamo aj telefonicky komunikovať výhradne iba s majiteľom mimo BKG

- BKG často máva aj technické chyby systému, kedy kalendáre u nich sú voľné miesta, ale reálne majiteľ má rezervácie, no tieto kalendáre systém BKG nedokáže synchronizovať a teda kalendár nie je zatvorený!


3. Booking nedávno vydal aj tlačovú správu, že čelili hackerskému útoku a údaje majiteľov, ich účty (profily) a taktiež údaje hostí (ktorí sú VIP) jednoducho boli zneužité 


a tu nastáva problém, že o Vás ani majiteľ apartmánu a niekedy ani na Hotely absolútne nevedeli..


nemajte hlavu v smútku ak ste milí a komunikatívni verím, že povaha Chorvátov tu bude Vám nápomocná! 


isto vedia o nejakých susedoch, ktorí Vás vedia prichýliť na pár nocí, aby ste získali na čase a mali možnosť osobne s chladnou hlavou ísť sa prejsť po okolí a nájsť si ubytovanie .. 


odporúčam vám váš múdry telefon vziať do rúk a cez google si nájsť lokalnu turističku zajednicu alebo agentúru, kde vám tiež budú vedieť pomôcť !!! 


stačí zadať heslovite do google " TZO Petrčane" Agencija Petrčane" a podobne alebo iba ísť na mapu google a prstami si približovať a prezerať ulice, lebo dnes už každé miesto má tieto kancelárie označené na mape 


.. tejto tematike sa venovala aj travelhackerka Janka a spísala Vám par tipov ako s rozumom na tieto najväčšie portáli tak, aby ste neboli sklamaní a nebodaj aj oklamaní !!! 




Booking je popri Airbnb najčastejšie miesto kde hľadáme ubytovanie. Objavujú sa však mnohé otázky a komplikácie, ktoré vedia pokaziť dovolenku. Nižšie v článku som ti spísala moje tipy a rady čo robiť, ak ti hotel zruší ubytovanie, ak sa ti ubytovanie nepáči či, ako predísť tomu aby si nezaplatil/a za ubytovanie 2x.

Alfa omega ubytovania cez Booking

  • Vždy keď sa dá, bookuj si cez Booking.com také ubytovanie, kde nedávaš vopred tvoju platobnú kartu. Je na to filter v rámci vyhľadávania „Book without credit card“.
  • Akonáhle má totiž Booking tvoju kartu, z ubytovania si môžu stiahnuť peniaze na predautorizáciu a následne ich v hoteli pýtajú znovu (a ty zaplatíš 2x), keď chceš ubytovanie zrušiť, stiahnu ti poplatok za storno, niekedy vyšší ako by mali (stalo sa kamošovi, bola som pri tom).
  • O bezpečnosti a možnosti hacknutia karty ani nehovorím, to je samostatná kapitola.
  • Ak nenájdeš dobré alebo cenovo výhodné ubytovanie s booknutím ubytovania bez karty alebo už máš booknuté ubytovanie kde si zadával/a kartu, tu sú moje tipy:

1. Dávaj pozor aby si nezaplatil/a 2x 

Vždy si prever či si hotel stiahol predautorizáciu predtým, ako im budeš platiť za ubytovanie počas tvojho pobytu.


2. Čo, ak sa ti ubytovanie cez Booking nepáči?

Prídeš, ubytuješ sa, no ubytovanie je zlé. Chceš ísť preč. Zamestnanci hotela protestujú, hovoria ti, že musíš ubytovanie zaplatiť.

– Ak si hotel ešte od teba nestiahol plnú platbu za ubytovanie, preveď z karty všetky peniaze a choď preč (drzé, no ak niekto nevie poskytnúť to čo sľúbil, nebudeš predsa obeťou).

– Ak si hotel od teba už stiahol všetky peniaze, žiadaj ich naspäť. Ak sa vyhovárajú a nechcú ti ich dať, volaj IHNEĎ do Bookingu. Ihneď neznamená o 2 dni ale ihneď, kým si v hoteli.

3. Čo, ak ti hotel zrušil ubytovanie predtým, ako si prišiel/prišla a stiahli ti peniaze?

Áno, stáva sa aj také. Hlavne keď sa izby prebookujú alebo keď dostanú skupinové rezervácie. Peniaze za ubytovanie by ti mali prísť naspäť.

Ak ti ale peniaze neprídu, znovu si v situácií kedy nie tvojou vinou musíš riešiť problémy. Treba volať do bookingu, aj do hotela. Ja mám s Booking.com skúsenosť, že na maily neodpisujú, no viacerí ľudia mi pod tento post napísali, že dostali odpoveď. Výhodou mailov je, že máš veci napísané čierne na bielom. Nevýhodou je, že na maily sa často neodpovedá.

Ako kontaktovať Booking?

Majú linku aj v češtine – na čísle 02 686 226 40 a tiež fungujú čísla +420221475700  a +421 2/2099 2500‬. Medzinárodná linka má číslo +44 20 3684 7925.

BOOKING A ZÁKAZNÍCKY SERVIS = MIERNA KATASTROFA

Booking má zákaznícku linku a dá sa dovolať. Legendy hovoria, že niekedy aj odpíšu na mail. Ja som sa toho žiaľ zatiaľ nedožila. Nie je to úplná katastrofa, no agenti Booking.com majú tendenciu hrať s tebou pingpong.


Agent booking.com ti povie, že treba veci riešiť s hotelom, hotel zas povie, že s Bookingom alebo ti ani nezdvihnú. Tu platí jediné pravidlo – ak chceš svoje peniaze naspäť, nesmieš sa nechať odbiť.

Už chápeš prečo neodporúčam Bookingu dávať číslo karty vopred?

Ak by Booking nemal zľavové kupóny, a tým pádom oveľa lepšie ceny, nevyužívala by som ich. Na druhú stranu nepoznám zákaznícky servis iných stránok, ako napríklad AgodyHotelscombined či Trivago.

Zľavové kupóny na Bookingu už pomaly končia, takže sa určite pohnem ďalej. Zatiaľ mi môžete prezradiť vy – máte nejaké skúsenosti so zákazníckou podporou na iných stránkach s ubytkom než s Booking.com


zdroj: https://travelhacker.blog/ubytovanie-cez-booking-co-robit-ak-sa-nieco-pokazi/



Verím, že Vám tento blog bol nápomocní ako sa správne zorientovať a správne nájsť svoje ubytovanie na Vašu dovolenku v Chorvátsku 


ale ešte stále tu máme aj moju skupinu kde je skoro 50 tisíc členov a všetci, ktorí sú v skupine (prenajímatelia) sú legálny a takto viete bez rizika rezervovať svoje ubytovanie 


skupina je tu 


DOVOLENKA V CHORVÁTSKU







Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení