aktuálne ceny v Chorvátsku

Aj v Chorvátsku sú ešte miesta, z ktorých vám padne sánka

Krajina, ktorá je pre našinca synonymom letnej dovolenky, ponúka veľa miest, kde sa dá stráviť viac plnohodnotných dní.

Ako chutí Chorvátsko mimo hlavnej letnej sezóny? Úplne inak a čuduj sa svete, aj pestrejšie ako počas turistami preplnených sparných dní.

Na objavovanie zaujímavej histórie, výnimočnej gastronómie, lokálnych zvykov či skutočného chorvátskeho života sa vyslovene žiada obdobie mimo sezóny. Keď sa netreba skrývať pred slnkom či sa vyhýbať hordám turistov, z ktorých väčšina hovorí jazykom, aký počúvame aj doma, prípadne sme sa s ním nejaký čas baratali.

Keď obchodníci, hotelieri, majitelia apartmánov a poskytovatelia služieb od výmyslu sveta nie sú otravní ani otrávení. Keď je všade pohoda, „klídek“ a kde-tu cítiť aj „tabáček“.

Vtedy je Chorvátsko skutočným balzamom na každú vystresovanú dušu s príjemným bonusom: vzduchom voňajúcim morom...



Architektonické pamiatky z rímskej doby alebo z obdobia Benátskej republiky pôsobia mimo sezóny impozantnejšie a autentickejšie. Ale skôr než sa vyberiete za históriou, architektúrou či umením, zapadnite do malej miestnej krčmičky či reštaurácie.


Presne do tej, ktorá možno nie je najkrajšia, lebo nepotrebuje vábiť turistov, zato je plná domácich a spolu s nimi je tam nielen lokálne jedlo a pitie, ale aj genius loci – duch miesta.

ja to moje Chorvátsko zbožňujem na celý život .. prečo neskúsiť zažiť ostrov Vir a Chorvátsko trocha inak

klíma slnko more a vhodné podmienky na takýto relax je u nás vhodný od marca do konca novembra konkrétne na ostrove Vir máme najviac slnečných dní v roku a najčiščejšie more #zažiteToSnami sľubujem že sa opäť budete chcieť vrátiť


.. V poslednej dobe nás médiá strašia reportážami a článkami, ako vzrástli ceny v Chorvátsku a ako sa nám predraží dovolenka v obľúbenej destinácii. A čo môže byť lepšie, než sa o pravom stave veci presvedčiť osobne.

celý článok nájdete tu --- klik CENY V CHORVÁTSKU



zbierajme zážitky nie veci..





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení