ÚČINKY MORA NA POKOŽKU


Pleť miluje more

 využite všetky výhody morskej soli

Či už ide o akné, ekzém, dermatitídu alebo plesne, more bude mať silný terapeutický účinok na vašu pokožku

morská soľ, morská voda, more, starostlivosť o pleť, exfoliácia, krása, akné, ekzém, dermatitída, plesne

More je známe svojimi liečivými účinkami a je prítomné od úplných počiatkov histórie medicíny. Hippokrates tak používal talasoterapiu pri liečbe kožných chorôb a podobné terapie vykonávali mnohé civilizácie. Slaná voda je hlboko zakorenená ako liečba v ľudovom liečiteľstve.



Esenciálne oleje nie sú krémy: Myslite na to, než ich nanesiete priamo na pokožku


Zmierňuje a lieči akné

Morská soľ obsahuje cenné minerály a horčík, vápnik a draslík sú dobre známe svojimi priaznivými účinkami na pokožku. Pomáhajú v boji proti baktériám spôsobujúcim akné. Mastná a aknózna pleť je najčastejšou poruchou, ktorá spôsobuje odcudzenie, frustráciu a fyzické a emocionálne jazvy. A nemyslite si, že to platí len pre tínedžerov; a 85 % dospelých trpí akné.


Samozrejme, liečbu akné nemožno nechať len pri mori a často je potrebná terapia systémovými liekmi. More však určite môže prispieť k zlepšeniu situácie. Umývanie roztokom slanej vody sa odporúča ľuďom s mastnou pokožkou, aby sa znížila nadmerná mastnota, ktorá spôsobuje upchávanie pórov.


Používa sa pri liečbe ekzémov a atopickej dermatitídy

Horčík je zložka, ktorú často nájdeme v prípravkoch na ošetrenie pokožky postihnutej ekzémom. Dalo by sa povedať, že horčík je protizápalový a antimikrobiálny minerál a prispieva k úľave od svrbenia. Je vedecky dokázané, že morská voda má mimoriadne priaznivý vplyv na zlepšenie stavu pokožky a lézií u ľudí s atopickou dermatitídou. More robí pokožku jemnejšou, pružnejšou, svrbenie a začervenanie sú výrazne znížené.

Treba však zdôrazniť, že soľ by po kúpaní nemala zostať na pokožke; Po návrate domov sa osprchujte prípravkami určenými na umývanie atopickej pokožky. Po vysušení naneste výživný prípravok, ktorý vytvorí na pokožke ochrannú bariéru a zabezpečí intenzívnu hydratáciu.


Jemný peeling

Morská soľ je vynikajúci peeling, ktorý účinne odstráni odumreté kožné bunky a otvorí póry. Utieranie uterákom teda poslúži ako „peelingové ošetrenie“ a zároveň zlepší aj cirkuláciu, teda prekrvenie pokožky. Ak je vaša pokožka tváre citlivá, vyhnite sa ponoreniu alebo si tvár po vyplávaní z mora ihneď opláchnite čistou vodou.

Komerčnú morskú soľ možno vo všeobecnosti použiť na prípravu telovej peelingovej pasty v kombinácii s olivovým alebo iným základným olejom, ako je mandľový.


Ošetrenie proti lupinám

Presná príčina lupín nie je známa a existuje niekoľko možných príčin ich výskytu. Často je to dôsledok seboroickej dermatitídy, objaví sa aj na pokožke hlavy u ľudí so suchou pokožkou, príčinou môžu byť aj plesne, rôzne zdravotné problémy, nevhodná strava, stres... More určite pomôže pri odstraňovaní lupín, pričom priaznivo pôsobí na pokožku hlavy a zlepšuje prekrvenie ako aj vo zvyšku pokožky. Na druhej strane plesne nemajú rady morskú soľ, ktorá bude pokožku vysušovať a vytvárať nepriaznivé prostredie pre ich rozmnožovanie.


Prispieva k liečbe plesňových kožných ochorení

Ako už bolo spomenuté, more má vďaka morskej soli antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, čo znamená, že výrazne prispieva k terapii plesňových kožných ochorení. Ak máte problémy napríklad s mykózou a ste na dovolenke, nenechajte si ujsť príležitosť sadnúť si aspoň na mólo s nohami v mori.

a nakoniec 

– kúpanie v mori nás upokojuje, teší a odbúrava stres, ktorý vždy zanechá na pokožke stopy. Využite každú chvíľu na potešenie a jednu z najkrajších prírodných terapií na svete.




 "ak chcete dôkaz, že svet je hrozné miesto, sledujte správy a surfujte po webe"

ale ak si chcete pripomenúť, aká neuveriteľná je táto planéta...
 "choďte von do prírody"
"na rozdiel od sociálnych médií a správ, príroda nemá žiadnu motiváciu, 
aby nás udržovala rozrušených, nahnevaných a v strachu."

zdroj:  Sanja Petek Modrić, dr. med., spec. dermatovenerolog

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení