ĎAKUJEME ZA SEZÓNU 2022

 VEĽKÉ ĎAKUJEME! 

našim hosťom, priateľom, známym aj rodine za to, že si z tej obrovskej ponuky vybrali práve nás a prežili časť ,,tohto,, leta v našich apartmánoch.. 

z ponuky portálu zazivir.sk     

HVALA PUNO SVIMA!      

Ďakujeme za vašu priazeň a dôveru

#zažiteVirSnami #vašelajkysúmojekrídla #beautifulcroatia

Milý Ježiško! 

    Neboj sa, nejdem ťa žiadať o žiadne materiálne veci, dovolenku snov, či zoskok padákom, nové auto, alebo dom. 
    Na Vianoce by som si priala vianočný stromček, ktorý nebudem zdobiť sama. Želám si naň ozdoby, ktoré nebudú možno najväčším hitom tohtoročnej sezónny, ale nech sa v každej z nich ukrýva krásna spomienka na roky minulé. 
Pri štedrovečernom stole by som bola rada s l'uďmi, na ktorých mi veľmi záleží a som s nimi šťastná. 
V tejto akejsi uponáhľanej dobe, je to pomaly vzácnosťou. 

Pod vianočným stromčekom by som si rada našla, radosť v očiach mojich detí, zdravie a lásku pre celú rodinu, čas a chuť byť stále spolu a tie materiálne vecičky, čo potrebujeme z času na čas, tak tie si kúpim aj sama, ak mi bude všetko toto dopriate. 
Týmto som svoj zoznam želaní ukončila a dúfam, že ti nimi nespôsobím predsviatočnú bolesť hlavy. Verím, že toto nie je jediný dospelácky list, ktorý si dostal a vďaka tomu budú tento rok krásne Vianoce, výnimočné a nezabudnuteľné pre každého z nás. 
Ďakujem, že si si našiel čas a prečítal týchto pár neuhladených riadkov. Dúfam, že si moje srdce pod vianočným stromčekom nájde presne to, po čom túži...
 a budeme spolu všetci šťastní a zdraví. 

Sviatočná hostina, vynikajúca gastronómia a tradičné domáce sviatočné jedlá, ako aj množstvo dobrej hudby .. to sú sviatky .. nie materiálne veci - darčeky, ale prítomnosť vašich milých okolo stola. 

Najkrajším darčekom sú spoločné chvíle a zážitky.

nech sú adventné dni šťastné a pokojné... a tie nasledujúce tiež 
Nádej.. 

nič viac nič menej  

Vianoce sú naši rodičia, ktorí skrývajú darčeky v skrini, len aby udržali tú nevinnú ilúziu nažive. 
Vianoce sú tiež starí rodičia, dedko, ktorý údi klobásu do kapustnice a babka, ktorá vypeká koláče a dohliada na všetky vianočné zvyky, ktoré treba dodržiavať. Vianoce sú aj naši starší súrodenci, ktorí už odmalička s najväčšou vážnosťou chystali darčeky pre všetkých (alebo nás menších s láskou tĺkli)... 
Vianoce sú všetko to svetlo, ktoré svieti na ľudí, ktorí nás milujú. 
Vianoce sú tiež naši priatelia, ktorí na nás nezabúdajú. 
Vianoce sú v nás... Vianoce sme my. 


 na záver: 
u nás na ostrove Vir pribúda dosť mojich domorodcov zo Slovenska ako vlastníkov nehnuteľností, čo ma neskutočne teší, že aj našinec odhaľuje kúzla prenajímania apartmánov.. len Vás prosím skúste prenajímať autenticky, aby sa zachovalo to dedičstvo chorvátskych generácií a čaro tej krásnej dovolenky v Chorvátsku a v čase našej staroby budeme spoločne s láskou spomínať na tieto chvíle. 

Túto zem si musíte  zamilovať. Mať ju v srdci, v hlave a úplne všade. Kedykoľvek...aj keď chce teplomer puknúť horkom...aj keď  je v zime „dosadno“(nudne) jak hovädo aj  keď vám chce prasknúť hlava od juga, a vy jednoducho musíte… S úsmevom na tvári milujete každý deň a ráno vás proste baví vstávať z postele.
Čo si budeme hovoriť ...aj  tá káva chutí tak nejak inak...ako by nie, keď máte to šťastie a vychutnáváte si dávku kofeinu rovnako s pohľadom na tu azúrovo modrú a voňavu nádheru. Je to ako letné kino, kde je vstupné regulované silou lásky. Čím väčšia, tím ide cena dole. Ovšem naberá na kvalite vnímania pohľadu. 
Do chorvátska sa chodí, lebo ho milujeme.. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení