za OPONOU z ostrova VIR ..urobiť z ničoho niečo je fuška

 Ja viem nikoho nezaujímajú čísla ani veľa textu..  ten dlhočizný text, aby ste pochopili pointu máte na konci môjho zhrnutia ako to tu za OPONOU v realite chodí ..

Všetci viete, že Chorvátsko malo v roku 2019 rekordnú turistickú sezónu. A tí, ktorí ma sledujete a teraz naozaj budem nezvykle na mňa neskromná, viete ako to bolo v korona sezóne .. to čo povedala "kelečićka" tak bolo.. 
Kelečička dokonca mala šťastie a doviedla na ostrov Vir štátnu televíziu RTVS a išla s pravdou do hlavných správ. 
RTVS boli na Vire a ja som vyskakovala pomaly aj s chladničky. No bola som pre Vás také svetielko nádeje a hlavne, čo som povedala tak platilo a vy ste si v roku 2020 užili dovolenku v Chorvátsku a hlavne teda na ostrove VIR. 

    Ostrov Vir hoc má turistické združenie a dostáva rozpočet na propagáciu a promóciu, tak súkromný prenajímatelia nič z toho nevidia. Ostrov Vir totiž nemá hotely. 
Prečo to spomínam ?! nuž každé mesto prioritne dostáva z ministerstva a HTZ (CHORVATSKE TURISTICKE ZDRUZENIE) budget na míňanie na reklamu a promóciu svojich hotelov - prevažne hotelov, ale tieto peniaze môže použiť aj na podporu rôznych projektov, ktoré sú na promóciu a propagáciu daného turistického miesta. 
Taký je cieľ ministerstva. Ministerstvo alias štátna správa nedávajú nič fyzickým osobám, ale tie fyzické osoby platia dosť vysoké poplatky, dane a paušál za svoj majetok, len aby tento ťažko nadobudnutý svoj majetok mohli ponúkať ako apartmán legálne hosťom a turistom. 
.. no od roku 2012 pomaly a isto z ničoho som urobila niečo a prestalo platiť, že ostrov Vir bolo neznáme miesto a spontánne sa stalo, že od kedy som začala promovať ostrov VIR, ktorí som mimochodom s mojim Václavom dostala aj na bitconovú mapu - jedine miesto kde na počet obyvateľov je najviac miest, kde sa prijímajú platby v kryptovalutách. 

No aby som nepísala nezáživne, krátko a jasno povedané od roku 2012 do roku 2019 je jasne viditeľný efekt mojej promócie v štatistikách. Slovensko kedysi v návštevnosti ostrova Vir totiž bolo na 32 mieste a dnes je to 4 miesto. 

Celé roky mi je sľubovaná pomoc a podpora reálna ale aj finančná v mojich súkromných projektoch na promócia ostrova Vir. 

do dnes a toto píšem reálne 10.11.2022 som nič nedostala - ani parkovaciu kartu ani iné výhody, ktoré inak TZO VIR ale aj Obec Vir poskytuje iným subjektom, podnikateľom ale aj fyzickým osobám, ktoré sú politicky blízke obci a osobám v zastupiteľstve. 
    Ja hlasovacie právo na ostrove Vir nemám a teda si ma posúvajú a zavádzajú ma presne 10 rokov. V roku 2020 ešte pred koronou som vydala prvú knihu, kde sa krstu zúčastnili aj osoby z Vira aj z HTZ - koniec koncov existuje video na YouTube kanáli a sú tam aj "falošné" vyjadrenia osôb z týchto hore spomenutých úradov...vtedy ma chválili, lebo im vyhovovalo, že sa spolu so mnou a mojim vplyvom povezú k úspechu, ktorí na seba nenechal čakať..
Dnes je vonku 4 kniha, ktorá je aj dvojjazyčne. Dvojjazyčne preto, aby nemohol niekto z Chorvátska povedať, že nebude podporovať nejakú knihu a nevie čo sa v nej píše. 
    Táto kniha môže byť lákavá a môže pomôcť aj cestovnému ruchu na Slovensku ... ale 
áno ALE to by musel mať niekto záujem no ja nemám páky na politiku, lebo ako vidím a vnímam všade treba mať známosti .. 
v konečnom dôsledku bolo by to pekné, ak by Chorváti po prečítaní mojej 4 knihy dostali chuť na Slovenské špeciality.. lebo my Slováci dostatočne dokazujeme, že nám Slovákom to Chorvátsko chutí ..
a ja zatiaľ idem hľadať známosti v politike ..aby som skúsila posunúť knihu na Chorvátsky trh ..keď už na VIRE a teda aj v celom Chorvátsku míňajú peniaze inde a môj projekt nechcú podporiť .. 
    možno tie ich zatvorené DVERE mi otvoria dvere niekde inde .. však uvidíme ..


spomenuté video z krstu je tu: čas 9.42 a časť 11:52 


archív :  Virski List napísal dňa 22.9.2020 

https://web.facebook.com/virskilist/photos/a.369466073159547/2991743630931765/


Z PRVEJ RUKY. Riaditeľ kancelárie HTZ v Prahe pre Českú republiku a Slovensko Dubravko Miholić potvrdzuje, že ostrov Vir bol prvou voľbou slovenských turistov, ktorí tento rok navštívili Chorvátsko.

PRE SLOVÁKOV JE VIR VEDOMÁ destinácia: TEŠÍME SA NA ĎALŠIU SPOLUPRÁCU S TZ VIR A LOBUJEME, ABY CHORVÁTSKO BOLO V ZELENEJ ZÓNE, AKO JE TO V ČESKEJ REPUBLIKE

Po domácich hosťoch a Slovincoch, Nemcoch, Maďaroch a Čechoch ako najúspešnejších turistoch na Vire boli Slováci s približne 47-tisíc prenocovaniami a 4,5-tisíc príjazdmi turistov (do 20. septembra) piatimi najpočetnejšími zahraničnými hosťami, no Vir bol ich prvým resp. tohtoročná najdôležitejšia destinácia na Jadrane. Hoci údaje o návštevnosti slovenských turistov na ostrove Vir hovoria o výraznom poklese o viac ako 60 percent v porovnaní s minulým rokom, keď boli na ostrove hitom ako štvrtý emisný trh, mali by byť v prvom rade zaradené do kontextu blokovania. , koronakríza a následný fakt, že tento V lete sa najväčší počet Slovákov rozhodol zostať vo svojej vlasti alebo stráviť rok v susednom Česku. Celkový počet prenocovaní Slovákov v Chorvátsku tak ani v auguste nepresahuje 45 percent minuloročnej návštevnosti a tých celoročných je ešte menej - len 38 percent. Slováci, ktorí sa vydali na cestu k jadranskému pobrežiu, však radšej prenocovali na Vire, kde sa zdržali v priemere niečo viac ako 10 dní.

- Vir patrí v posledných rokoch medzi popredné destinácie Slovákov, takže v rokoch 2018 a 2019 bol tretí v prenocovaní Slovákov v Chorvátsku a štvrtý v počte príletov. Tento turistický rok sa síce ešte neskončil, no určite je jeho hlavnou časťou, Vir do polovice septembra dosiahol 46,6 tisíc prenocovaní a 4,5 tisíc príchodov zo slovenského trhu, čo ho radí na prvé miesto v prenocovaní a druhý z hľadiska príchodov, hneď za Crikvenicou - hovorí riaditeľ HTZ v Prahe Dubravko Miholić, ktorého kancelária spája český a slovenský turistický trh. Keďže významné aktivity CK obce Vir a CK Vir turizam sú tradične zamerané na oba tieto turistické trhy, riaditeľ Srđan Liverić a manažér agentúry Mate Čulina rýchlo a jednoducho nadviazali obchodnú spoluprácu s riaditeľom Miholićom. Riaditeľ Miholić, oboznámený so zvykmi, motívmi a skúsenosťami slovenských turistov, najmä pokiaľ ide o Chorvátsko a ostrov Vir, nám ponúkol kontext tohtoročného úspechu ostrova Vir medzi Slovákmi.

Ako vnímate úspech Viru u slovenských turistov? Cez prácu chorvátskych pracovníkov cestovného ruchu a propagáciu ostrova na Slovensku, vplyv slovenských influencerov a blogerov alebo pozitívny príbeh, ktorý urobila Slovenská televízia v predvečer sezóny?

- Za úspechom Viru stojí všetko spomenuté, ako aj propagácia na poprednom bratislavskom veľtrhu ITF Slovakiatour, ktorý HTZ zorganizovala v januári tohto roku s turistickými združeniami z Viru a Pagu. Pripomínam, že HTZ a zastúpenie HTZ mali veľmi úspešné kampane a organizovali propagáciu Chorvátska, pričom chorvátska turistická ponuka v hlavnej kampani Dovolenka, ktorú si zaslúžiš, je bližšie, než si myslíš (Dovolenka, ktorú si zaslúžiš, je bližšie, ako si myslíš), v priebehu júla a augusta tohto roku propagované na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a kanál YouTube. Aj na dvoch popredných portáloch na Slovensku, kde kampaň videli viac ako dva milióny ľudí. Množstvo informácií o bezpečnosti letných dovoleniek v Chorvátsku sme umiestnili do všetkých popredných slovenských médií vrátane hlavných TV staníc a súčasťou kampane boli aj PR články v celoštátnych médiách.

Koľko Slovákov tento rok pricestovalo a prenocovalo po celom svete, teda kde je v tom príbehu Chorvátsko?

- Stále nemáme komplexné údaje o tohtoročných cestách Slovákov, ale v minulých rokoch bola destináciou číslo jeden pre slovenských turistov Česká republika s približne miliónom príletov, kým Chorvátsko sa umiestnilo hneď po Českej republike s približne 450 000 príletmi Slovákov. . Sú to aj susedné štáty Rakúsko a Maďarsko, ktoré dosiahli po 300 000 príchodov, nasledujú Taliansko s približne 250 000, Turecko so 160 000, Veľká Británia a Bulharsko s viac ako 130 000 atď. Veríme, že uvedené čísla, najmä v tomto roku a najmä pre letecké destinácie, boli vlastne symbolické. Z médií sa dozvedáme, že v júli prijalo letisko v Bratislave celkovo 16,6 tisíca cestujúcich, čo je len päť percent z bežného počtu cestujúcich v júli z minulých rokov. Pravidelnými linkami z Bratislavy bolo možné lietať len do 15 destinácií, najmä do Dublinu, Londýna, Sofie, Mallorky a cyperského Pafosu. AirExplore spustilo sezónnu linku do Splitu v rekordnom čase, a tak mohli Slováci od polovice júla do 6. septembra lietať dvakrát týždenne do Chorvátska, čo sa nakoniec ukázalo ako výborná voľba a automobilová destinácia. Tento rok sme mali nových hostí, ktorí ešte nikdy nestrávili leto v Chorvátsku. K dobrým príjazdom Slovákov prispel aj český dopravca RegioJet novou vlakovou linkou Praha-Bratislava-Rijeka a veľmi priaznivými cenami lístkov. Jazdí do konca septembra.

Ako Slováci vnímajú Chorvátsko, najmä pobrežie Jadranského mora?

- Chorvátsko má veľmi dobrú pozíciu na slovenskom trhu a predstavuje tradičnú a obľúbenú turistickú destináciu, do ktorej sa Slováci vracajú už po generácie. Pre slovenských turistov je morskou destináciou číslo jeden pre rodinnú dovolenku a tiež obľúbenou destináciou námorníkov. Slováci milujú Chorvátsko pre jeho dostupnosť, členité pobrežie, krásne pláže, čisté more, ekologickú ochranu, krásu krajiny, pohostinnosť, jazykovú znalosť a výbornú diaľničnú sieť. V minulom roku dosiahli Slováci 450 000 príletov a tri milióny prenocovaní, pričom od začiatku tohto roka do 21. septembra zo slovenského trhu v Chorvátsku dosiahli 157 000 príletov a niečo vyše milióna prenocovaní. Najviac prenocovaní sa uskutočnilo v Splitsko-dalmatínskej a Zadarskej župe a na Kvarneri.

Čo bude robiť vaša kancelária v Prahe do konca tohto a začiatku budúceho roka a aké sú plány HTZ, pokiaľ ide o Slovensko?

- Zastúpenie HTZ na Slovensku a v Českej republike monitoruje situáciu s koronavírusom každý deň, preto lobujeme za to, aby Chorvátsko bolo na Slovensku v takzvanej zelenej zóne, ako je to v Českej republike. Komunikujeme so združeniami cestovných kancelárií, ambasád, agentúr, turistov, médií a vydávame množstvo vyhlásení a oznámení. Plánujeme realizáciu rôznych vystúpení, ale aj kampaní a tvorbu plánu práce na rok 2021. V tejto súvislosti sa tešíme na ďalšiu úspešnú spoluprácu s Vir TZ na trhu Slovenskej a Českej republiky, kde verím, že aj v budúcom roku dosiahneme spoločné úspešné propagačné akcie, tak ako tomu bolo po minulé roky.

SLOVÁKOV URČITE NAJVIAC PRENOCOVANI NA VIRE

V aktuálnej časti sezóny (do konca augusta) dosiahli slovenskí turisti v Chorvátsku približne 155 000 príjazdov turistov a niečo vyše milióna prenocovaní, najviac v auguste, keď 522 300 slovenských prenocovaní zaznamenali v Chorvátsku so 70 500 prenocovaniami. príjazdy turistov. Je to len 43 percent z minuloročných údajov o príchodoch a 45 percent z minuloročných prenocovaní, no v skutočnosti išlo o najlepšie čísla v tomto roku, pokiaľ ide o Slovákov. V júni to bolo minimálne 69-tisíc prenocovaní a 13,8-tisíc príchodov a v júli s otvorením hraníc oveľa lepších 460,6-tisíc prenocovaní a 65,3-tisíc príchodov.
Jednoznačne najviac prenocovaní Slovákov od začiatku roka do 31. augusta bolo vo Vire (44,2 tis.), nasledovali Vodice (28 tis.), Zadar (27,8), Crikvenica (27,5) a Rogoznica (25,9). Čo sa týka príletov, vedie Crikvenica (4 733 príletov), ​​hneď za ňou ostrov Vir (4 470), Zadar (4 415), Vodice (4 048) a Rovinj (3 881). Najviac prenocovaní slovenských hostí mal v rovnakom období Vir, a to až 9,88, v ostatných destináciách sa priemer pohyboval od 5,81 (Crikvenica) do 6,91 (Vodice).

A NA TOTO NEZABUDNEM : 
autorka Janka Klukova - producentka povedala na mojom krste a naozaj je to k zamysleniu, že kompetentní toto nevidia..

OBDIVUJEM A FANDIM MIRIAM, ktorá je HUŽEVNATÁ A ŠIKOVNA OSOBA - ŽENA,
ktorá z ničoho urobila VYBUDOVALA NIEČO, vlastne uchopila myšlienku, ktorú ktokoľvek mohol uchopiť ..
tá myšlienka ležala a bola dostupná všetkým ...
a často bojuje s ľuďmi, ktorí závidia aj to že tú myšlienku  uchopila ona a prvá .. 

ale nie už dnes nebojujem .. viete čo?!  robte všetci čokoľvek aj toto čo robím ja. Je fajn si to vyskúšať. Ono to tak ľahko vyzerá a robte to isté, hoc aj na ostrove VIR .. 
mohla by som aj menovať, kto všetko sa mi snažil dostať blízko, aby odo mňa zistil to moje knowhow a začal robiť TO ISTÉ ..a nakoniec bolo povedané .."kua ako to tá Kelečićka robí, mne to nejde." 
lebo ono stále platí keď dvaja robia to ISTÉ nikdy to nebude to ISTÉ ..
a zďaleka to nie je také jednoduché...

aj preto, lebo Chorváti sú špecifický a ostrov Vir obzvlášť. Na rozdiel od iných destinácii v Chorvátsku .. reklamu a promóciu tohto ostrova robíme my malý ľudia ..tu iba tam tí hore míňajú na svoju reprezentáciu peniaze daňových poplatníkov, ministra na svoje projekty pre svojich vyvolených a pre ľudí, ktorí za nich budú hlasovať ...
veď koniec koncov mi bolo povedané " daruj nám knihy č.4 cca 500 ks a my ich budeme rozdávať Slovákom a Čechom, ktorí za nás budú hlasovať a tebe potom dáme určité výhody ..no DNES už nie som naivná a preto moje vydavateľstvo im povedalo .. nie vy tie knihy môžete darovať, ak si ich od nás kúpite ...a odvtedy ostalo TICHO ..
ANO aj takto je to za oponou ..


https://web.facebook.com/virskilist/photos/a.369466073159547/2991743630931765/

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení

aby bola dovolenka na ostrove VIR plná zážitkov