moja láska Chorvátsko ...

 Vôbec to není o tom, ako často vyrážate na Jadran, koľko vás stojí dovolenka a aké srdcervúcé selfíčka si hodíte na fejsbook. A už vôbec nie o tom, aké tam je momentálně počasie.

Túto zem si musíte zamilovať. Mať ju v srdci, v hlave a úplne všade. Kedykoľvek...aj keď chce teplomer puknuť horkom...aj keď je v zime „dosadno“(nudne) jak hovädo aj keď vám chce prasknúť hlava od juga, a vy jednoducho musíte… S úsmevom na tvári milujete každý deň a ráno vás proste baví vstávať z postele.
Čo si budeme hovoriť ...aj tá káva chutí tak nejak inak...ako by nie, keď máte to šťastie a vychutnáváte si dávku kofeinu rovnako s pohľadom na tu azúrovo modrú a voňavu nádheru. Je to ako letné kino, kde je vstupné regulované silou lásky. Čím väčšia, tím ide cena dole. Ovšem naberá na kvalite vnímania pohľadu.


Do chorvátska sa chodí lebo ho milujeme.. rovnako môže niekto zbožnovat Grécko Turecko Španielsko, každý vie prečo a v každej tejto krajine aj v chorvátsku nájdete ľudí ktorý su negatívny čašník robí všade za mizerný plat pokiaľ nie je samotný vlasnik reštaurácie, každý z nás máme problémy nosíme si ich do práce na pláž veľa domácich nikde nikdy neboli nechodia na dovolenku ich "dovolenka" je vaša dovolenka.. niekedy sa stáva, že domáci prídu na pláž sa okúpať po ceste sa pohádali s manželkou prídu sem tu plná pláž ľudí ktorí majú "šoldi" peniaze aby mohli vypadnúť z domu niekoľko tisíc km a on na to nikdy nebude mať tak je mrzutý tá mrzutost je citeľna, keď si sadne poblíž vás. No to NEZNAMENÁ, že sa hnevá na vás, že vám nedopraje to že sa priblíži viac ako je normálne je preto, že ak je plná pláž nemá inú možnosť alebo preto keďže nikdy nikam nešiel nevie že je to neslušné aj on je iba človek.. preto ak niekto súdi krajinu podľa pár negatívnych vplyvov tak nikdy neobjaví skrytú krásu.. áno tomu čašníkovi dlhšie trvá pokiaľ príde obslúži vás, niekedy sa zabudne usmiať.. úprimne vy ste na dovolenke máte čas ⌚ on je v práci často krát 12 hodín na nohách v horúcom počasí nestihne sa najesť napiť.. ale to by nemalo vplývať na to, že pre mňa táto krajina konkrétne ostrov Vir je niečo ako raj na zemi.. Toľko krásy na tak malom a zároveň veľkom mieste.. treba všade sa pokúsiť vnímať to krásne a pozitívne a vtedy sa vaša krátka dovolenka zmení na sen v raji a ako som v úvode napísala je jedno ktorá to je krajina Grécko Španielsko Turecko alebo to moje Chorvátsko
autor ©️MK®️ Kniha ZAŽI VIR - Zažite ostrov Vir a Chorvátsko trochu inak
zazivir.sk
Lebo Chorvátsko je náš druhý dom

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení

aby bola dovolenka na ostrove VIR plná zážitkov