ZO ŽIVOTA V CHORVÁTSKU

 

„Nechceš?!
Tak to si potom neni hladná, len pažravá!.“
Na toto si spomeniem vždy keď cestujem..
Ráno som nechcela jesť ani piť, lebo 12 hodín cestujem a tie autobusové zachody sú smrrrť. Teraz som taká hladná, že to opisom neviem vyjadriť. Ešte furt sme, len v Slovinsku a aby to bolo horšie, tetka predo mnou vkuse čosi žere!!! Už zdolala sendvič, celé pringles, také fajnove vodičky v malých fľaštičkách a teraz si otvorila Bounty. Aaaaah…..

ilustračné foto

Mať dva domovy znamená, že vždy ti buď chýba jeden, alebo druhý
Teraz idem, ale prídem zas. Lebo polovica mňa zostava na rodnej hrude furt.
takto nejako sa vám motajú rôzne myšlienky v hlave, keď cestujete tam a späť..
až po dobu pokiaľ nesadnete do autobusu..
Tam začnú rôzne príbehy.. a jeden z nich znie:
Nedávno sme vyrazili z Viedne. V autobuse je príjemné prítmie, teplo a do ticha hučal len jeden chlap. Sedí síce tri rady za mnou, ale počujem každé slovo. Balí spolucestujúcu. Po chorvátsky, čiže mám tu smolu a rozumiem.
Najskôr hovoril koľko veľa cestuje, chválil sa aký je sčítaný, elokventný a uhladený. Akože sám seba pochvaloval. Potom použil pár koketnych fráz, ktoré by už za Bernoláka boli zastaralé a dáme ponúkol pozerať stiahnutý film na svojom laptope. Nezabudol dodať, že to je nelegálne, ale on sa do takých hekerskych remesiel rozumie.

Keď mu neprešla snaha vnútiť babe Titanik, začal opisovať aký je on romantik, dobrý v posteli a ako je oňho veľký záujem. No keď pridal pasáž, aký je atraktívny, lebo toľko času venuje úprave tela a starostlivosti o vzhľad, už som to nevydržala a musela som sa obzrieť. Čakala som minimálne Herkulesa s lokňami Gilderoya Lockharta. Keď tu vidím pána podobajúceho sa skôr na Škopka zo Slnko Seno.
Plešivejúci 40tnik v karovanej košeli a s „tehotenskym“ bruškom nehodiacim sa k zvyšku chudého tela akurát kritizoval „škaredost priemerného chlapa“, keď mu neznámy mužský hlas s výrazným bosanskym prízvukom zakričal: „Prosím ťa, zúfalec, už to vzdaj. Aj tak si nevrzneš a ja kvôli tomu nemôžem zaspať.“
ideme ďalej..
teraz balí furt, ale o poznanie tichšie.
Akurát opisuje ako ide na Island. Chcel niečo šialene drahé, ale nič komerčné. Mohol by si dovoliť aj luxusné destinácie, ale tie panenské ostrovy sú dnes také tuctové. Na Maldivach bol už snáď každý influencer.
Ten pocit, keď ti je kktno za úplne cudzieho človeka
Update:
V Grazi don chuanovi vystúpila spolucestujúca. či mala ozaj lístok len potiaľ, alebo sa rozhodla pre plán evakuácie a vystúpila na pol cesty, si netrúfam usúdiť Chlapík ju ešte išiel ku dverám odprevadiť. (Creep level sto.) Potom sa otočil na prvú ženskú osobu, čo sedela pri dverách – mňa a že môžem si prisadnúť? (Podotýkam, že autobus je na 3/4 prázdny a miesta je tu viac než dosť.) No, čo som mala robiť? Tak som sa zatvárila silno cudzinecky a s najintenzívnejším falošne-madarským prízvukom som mu povedala, že Nem tudom a otočila sa k okienku
Zabralo to, sadol si inde
kokos, ale že akých uchýlakov behá po svete, chudera baba, dva a pol hodiny ju otravoval s kktinami a tým najtrápnejším balením, aké som kedy počula.
A to ma spolužiak na ZŠ balil na vetu:
„Ak pôjdeš so mnou na rande, kúpim liter oleja a spravíme si hranolky.“
baby, čo to počuli sa mi z toho ešte roky smiali
aj takto sa žije v dvoch domoch..
aké sú vaše zážitky?!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení

aby bola dovolenka na ostrove VIR plná zážitkov