z denníka prenajímateľov

 Z denníka prenajímateľov úryvok z pripravovanej knihy : Kniha ZAŽI VIR - Zažite ostrov Vir a Chorvátsko trochu inak



Predstavte si leto teploty sa šplhajú na teplomery k 40°C. Niekedy ani teplomer nestíha merať. Deň kedy majú odchádzať hostia a noc predtým málokedy spávam. Ono deň predtým treba pripraviť všetko pre nových hostí. Minulý rok 2020 bola sezóna ako ja vravím o hubu. Obsadenie zo stálych hostí sa vymenilo totálne skoro všade. Poviete si, no a?! Vtedy totižto nikdy neviete kto vám príde kedy príde a kedy odíde a či si prečítal všetko k pobytu. 
Mám najradšej, keď hosť, ktorý musí opustiť apartmány v deň odchodu do 10:00 o 9:45 začne iba pripravovať  vajcia s klobásou a podáva  raňajky na stôl a ako murfyho zákon nový hosť, ktorého očakávame po 14 tej aby sa v ten  deň nasťahoval do rovnakého apartmánu už ráno pred svitaním o 7:30 zaparkuje pri dome auto, hoci  vie, že do bytu môže vstúpiť až po 14:00 ...Medzitým sa tento nový hosť pýta iba také maličkosti, či môže ísť na toaletu, či môže dieťaťu zohriať mlieko a kde môže dočasne zapojiť chladničku s jedlom ?! 

Toto všetci prenajímatelia určite aspoň raz zažili.. Hlavne to keď hosť nakoniec odíde a  vstupom do apartmánu padá na hubu, lebo pri pohľade na pád atómovej bomby nevieme kde  začať s čistením! 


Zem sa otvára ale sa vraj aj točí !!! 

Ešte lepší je scenár .. Upratujete, úplnou náhodu hosť odišiel v čas, ale napriek tomu v tom sparne vám neostáva nič iné iba upratovanie v plavkách. Mali ste upratovačku ale v dobe Korony si dvíhali ceny na duplo a to by mi nič neostalo ak by som mala takú sumu platiť. Pot tečie všade, smrdíte sama sebe, alebo ako sa povie slušne "cítim sa sama" .. V tom sa nečakane medzi dverami objaví nový hosť s vetou a celý šťastný s úsmevom na tvári my hovorí... "Tak my sme už tu jupii". Spoza chrbta vybiehaju 4 deti, ktoré prebehnú po mokrej podlahe z otapajucej námrazy z chladničky.. 

Vy s úsmevom na líci číslo päť sa zmohnete iba na suché "wau super Dobrodošli". No vnútri by ste najradšej kričali, a v tej sekunde sa vnútorne meníte na šelmu, ktorá konzumuje mláďatá a predstavujete si vo fantázii ako zjete všetky štyri deti. 

Ono by to bolo fajn konečne by som sa najedla, v dome, dole máte svoje dieťa, ktoré by malo už mať za sebou raňajky a obed by sa mal variť, ale bohužiaľ to najbližšie dni nebude reálne.. Nový hosť, ktorý je nervózny že celú noc nespal ešte očakáva uvítaciu kávu drink a nebodaj aj hostesky či vejare lebo skúša dialóg typu "bože vy tu máte horúco" a vám sa absolútne nedá rozprávať.. Meníte sa na avatara.. 
Nuž aj toto je čaro prenájmu apartmánov. Však to je také super mať a zarábať byť na mori. Verte neverte viac ste v tom mori vy nie ja. Mňa totiž ešte po tomto dni, dva dni čaká procedúra okolo papierov prihlásenia, prania, sušenia a žehlenia prádla. 

Bonus príhod zo zákulisia je, že sa sem tam, podarí, keď počas horúcich nocí nemôžete spať a zapínať klímu nechcete, lebo jednoducho je to fajn no nie je to zdravé.. Ledva nad ránom zaspíte a o 6 tej ráno vám niekto klope na dvere. Obliekajúc sa cestou k dverám sa snažíte spomenúť kde ste a ako sa voláte. 
Otvoríte dvere a tam húf neznámych ľudí sa na vás smeje a pýta sa po slovensky "viete kde je tento apartmán" , ukazujúc pritom na papieri nejaké hieroglifi. Viete pokiaľ nemám okuliare a nevypijem rannú kávu, nemám ani obraz ani zvuk. 

Nuž väčšinou sa zmohnem na odpoveď" viem a dobré skóre ráno prajem". Lebo ranná neznáma návšteva nestihla mňa pozdraviť, hoc našla presne môj dom. Netušiac, kto sú tí ľudia im ukážem, že dom ktorý hľadajú je ulica do ľava za mojim domom. Oni by to našli aj samy kebyže zrovna nie sú zvedaví ako naozaj vyzerám a môj dom na rohu ulice sa im zafixoval z live videí. Poviem im mojou typickou sarkastickou poznámkou "ale Check in je od 14.00 hod všade".. dovidenia a zatvorím.. a po prebudení sa, lebo telo si žiada spánok minimálne do ôsmej hodiny rozmýšľam nad tým, že mávam čudné živé sny.. 

No a takto si tu žijeme.. ale toto je jednoducho súčasť života pri mori tak ako je skutočnosť že v mori pláva žralok. 
Alebo máte tip ako zvládať takýto presing ? #zažitetosnami #kniha #snívaťjekrásne #lovemyjob #dovolenkavchorvatsku


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení