Obľúbené hračky doma nenechávajte aneb ako cestovať s deťmi ..

 Cestovanie s deťmi si treba dôkladne naplánovať

Obľúbené hračky doma nenechávajte
Najmä menšie deti majú svoje obľúbené hračky, prípadne vankúš či prikrývku. Treba na to myslieť dopredu a takúto hračku alebo deku mu určite na cestu pribaliť. Ak si ju dieťa v aute vyžiada, vy ju budete mať po ruke a vyhnete sa tak prípadnému plaču.



Čo by ste mali zabaliť do detskej batožiny
Plienky: na cestu s deťmi, ktoré ešte potrebujú plienky, sa vybavte dostatočným počtom kusov. Rátajte minimálne s jedným kusom na každé dve hodiny cesty. Nezabudnite si vziať plienky aspoň na prvé dva dni pobytu, kým objavíte, kde sa dajú kúpiť.
Bavlnené plienky: využijete ich ako podložku na prebaľovanie, uterák alebo ľahkú prikrývku, keď dieťa počas cesty spí.
Navlhčené utierky, hygienické vreckovky: oceníte ich pri prebaľovaní, ale aj na utretie tváre alebo špinavých rúk.
Detská kozmetika: v kufri nesmie chýbať kozmetika, na ktorú je vaše dieťa zvyknuté. Na dovolenke radšej neexperimentujte s novými značkami ani nekupujte kozmetiku v mieste, kde dovolenkujete. Vyhnete sa tak možnej alergickej reakcii dieťaťa na nové prípravky. Nezabudnite takisto na vhodný opaľovací prípravok.
Autosedačka: vo väčšine dovolenkových destinácií, ako aj krajín, cez ktoré na dovolenku cestujete, je autosedačka povinná.
Skladací kočík: deťom do dvoch rokov zoberte aj kočík. Môžete doň uložiť unavené dieťa počas prechádzky, v nevyhnutnom prípade ho využijete aj ako postieľku.
Cestovná postieľka: ak ste si postieľku nerezervovali v ubytovacom zariadení, kde budete dovolenku tráviť, zoberte so sebou skladaciu.
Nočník: ak je dieťa zvyknuté používať ho aj doma, zabaľte mu ho, prípadne detskú sedačku na záchodovú misu.
Oblečenie: do dovolenkovej batožiny zabaľte dostatočné množstvo oblečenia, aby ste nemuseli na dovolenke prať. Počítajte na každý deň minimálne s dvoma kusmi vrchného ošatenia. Do úvahy berte aj možné zmeny počasia. Nezabudnite na klobúčiky, šiltovky a nepremokavú bundu alebo pršiplášť.
Hračky: najmä malé deti si ľahšie zvyknú na nové prostredie, ak im pribalíte aspoň dve-tri obľúbené hračky.
Čo má obsahovať detská lekárnička: lieky proti kinetóze, prípravky proti spáleniu, lieky na alergiu, prípravky na ošetrenie rán a podliatin, lieky na trávenie, lieky na zníženie teploty, kvapky do očí a uší.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení