Ako sme si rozbili obočie

 

 Blížil sa deň kedy končila nášmu Belmondovi celofiremná dovolenka. Tak sme sa rozhodli, že ukončíme pomaly aj sezónu bazéna. Celý deň sme sa vozili po ostrove na skútri kade tade po plážach. Došli sme domov v čase dalmatinskej siesty a Belmondo sa rozhodol, že nebudeme plytvatť vodou iba tak.



 Nazbieral fľaše od vody, tie veľké od 7l a začali s Emkou v bazéne na púšťať fľašu po fľaši. Ja ako správna žienka domáca som sa ich opýtala či sú hladný, chcú niečo jest a keď nie, či si konečne od mája (bolo to cca 14.8) môžem ľahnúť na dvore na ležadlo a opaľovať sa v kľude (zámerne slovo ticho vynechávam) 😊 na veľa som si naozaj ľahla a dokonca zatvorila oči 👀 (chyba)! 🤔 Podvedome som ich počúvala ako sa dohaduju kde ako, keď tu Belmondo vyšiel z bazéna a šiel sa prezliecť z mokrého, že si ľahne na terase.. Odchádzal so slovami "Emka tu buď napuštaj vodu" keď zrazu počujem bum 💥 a rev Otvorím oči.. pravdupovediac veľmi sa mi nechcelo a ten pohľad ktorý ma čakal.. pre bohov Belmondo v boxerkach, oči vyšpulené a Ema celá od krvi. Reve vreští jeden aj druhý, jedna že "curi krv" (tečie) druhý rob niečo.. Ako som skríkla TICHO myslím si nie vlastne viem, aj susedia ostali ticho. Emu na ruky do domu na gauč, hľadaj betadin, gázu, framykoin, a rob.. už ako som ranu čistila som vravela "to ide na šitie" .. Automatické otázky Belmondovi "doklady od auta máš, choď naštartuj auto, pil si niečo" .. on iba stál.. "Prestaň nedramatizuj" keď som povedala, že to treba šiť. Nuž očistila zastavila krvácanie a predsa ako správne vycvičeny manžel nás išiel odviesť na šitie.. Ale auto nasmeroval do ambulancie na Vire.. Kdežto ja som smerovala nemocnica Zadar. Nevadí zaparkuj a poďme s nami dnu.. Plná čakáreň.. Ľudia tam, keď videli Emku s rozrazenym obočím iba stíchli, neviem isto no možno som mala pohľad vraha.. Na šťastie nás, teda mňa tam poznajú, vyšiel von sanitak a vraví "čo bolo" ja vravím "netuším ako, ale padla (k tomu sa ešte dostaneme) 😊 no môžeme to zašiť, ale naše nite sú hrubé a bude mať jazvu.. Choďte radšej do Zadaru... Oooo aká radosť v nešťastí" vidíš vravela som, pamätaj žena má vždy pravdu " tak sme išli do Zadaru.. Tam to išlo rýchlo na triaži nas prijali, zapísali a poslali na orl jemnú chirurgiu líca, zašili bez plaču a doktor povedal (starý ujo čomu som sa potešila, lebo však skúsenosti a prax vravia, že nemusí ostať viditeľná stopa) že Emka bola statočna a zaslúži si najväčšiu zmrzlinu v meste.. (bola vnútri sama bezo mňa) samozrejme to bol aj mc Donalds hračka a konečne môžeme domov.. po ceste sa ich pýtam ako sa to vlastne stalo.. Nuž máme toľko verzií že fakt neviem ako by v praxi tie ich verzie boli možné..

😂🤣 Nuž darmo majú vrodenú fantáziu.. moja verzia je, že ako naplnila fľašu tak ju išla 7l tj 7kg prehodiť cez bazén von.. Keďže ohrada bazéna jej bola pod pazuchy ta fľaša ju potiahla a ona druzgla z bazénu cez ohradu drito na betón hlavou.. nuž to čo má na obočí je prd aj s makom voči tomu čo mohlo byť.. ach tie deti obidvaja aj Belmondo aj Emka.. Mám ich rada ale dakedy by som ich zahlušila a sama na seba by som volala sociálku, akože do lesa nechodím takže kričať nemám kde iba to more 🌊 mi ostáva a chudák 🧜‍♂️ NEPTÚN ♆ ma musí trpieť.. keďže mi je more 🌊 bližšie ako les .. ale to není všetko už sa blíži večer Emku nikto nevidí vonku od susedov iba také nesmelé pohľady smerom na mňa až sa odvážila jedna suseda prejsť sa popri bránke a pýta sa a čo sa stalo Željkovi (Belmondo) 😊 😉 a ja že prečo však jemu nič.. no lebo však taký krik 😱 a zrazu sme odišli do vnútra potom preč autom a celý deň ho nevidela (zbožňujem tie starostlivé susedy) 😊 ja vravím no asi ho vyčerpalo to, že Emke zašívali obočie 😂 🤣.. Záver :  Hoc som si není vedomá kriku (lebo na Balkáne oni kričia, ale ty (Slovenka vydatá za tunajšieho) keď hlasnejšie prdneš sa rozvádzaš) fakt som nekričala, tak ako viem..  a to ma zažili niektoré naše kočky, ktoré u nás letujú 😂 🤣 😃 ("mami ja sa tety Mirky bojím" ) stále viem jedno, že som pod drobnohľadom tunajších susedov (ženského rodu) 😂 🤣 😃 o drobnohľade života v Zagrebe niekedy inokedy aj tu mám starostlivé susedy 😂 🤣 😃.. no proste pri deťoch tá dovolenka má inú príchuť.. toto fakt treba zažiť a o tom je aj zazivir.sk 😉

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

manuál ako zistím, že ide o podvodníka .. pri ponuke ubytovania

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení

aby bola dovolenka na ostrove VIR plná zážitkov